Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهم‌ترین نکته درباره جنگ این است که همیشه وجود دارد. مورخان بر این باورند که اولین جنگ در بین‌النهرین و ۲,۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح اتفاق افتاده و نسل بشر برای هزاره‌ها است که شیفته جنگ بوده و آن را بازگو می‌کند.

از زمان شروع تمدن ها، مردم درگیر جنگ شده و جزییات این درگیری‌ها را از طریق داستان سرایی شفاهی، تصویری و نوشتاری بازگو کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرن بیستم این داستان پردازی‌ها برای اولین بار به فیلم‌های متحرک تبدیل شدند که یکی از اولین فیلم‌های ساخته شده با همین مضمون، «تولد یک ملت» (Birth of a Nation) در سال ۱۹۱۵ بود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با شاهکار‌های به یاد ماندنی در همین زمینه، با ۱۰ فیلم برتر جنگی جهان در تمام دوران‌ها با هنرنمایی بازیگران بزرگ عرصه سینما ما را همراهی نمایید.

۱۰ فیلم برتر جنگی جهان

در حالی که برخی از فیلم‌های جنگی بر غیرانسانی بودن نبرد تاکید دارند، برخی دیگر به سراغ قهرمانان شجاعی که وظایف میهنی خود را انجام داده‌اند، می‌روند. همچنین فیلم‌هایی وجود دارند که با تمرکز بر این که چگونه جنگ می‌تواند بر زندگی غیرنظامیان و یا سربازانی که به خانه بازگشته‌اند تاثیر بگذارد، رویکرد دیگری را در پیش می‌گیرند.

وقتی این ژانر به عنوان یک کل در نظر گرفته شود، هر اتفاقی که در جنگ رخ دهد در سینما تولید می‌شود. ۱۰ فیلم برتر جنگی جهان را با توجه به پیشینه تاریخی آن‌ها در صنعت فیلم‌سازی با ما بخوانید.

۱. کازابلانکا (۱۹۴۲)
Casablanca

کارگردان: «مایکل کورتیز» (Michael Curtiz)
Stacker: ۱۰۰
Metascore: ۱۰۰
IMDb: ۸.۵
مدت زمان: ۱۰۲ دقیقه

این فیلم افسانه‌ای سال ۱۹۴۲، «همفری بوگارت» (Humphrey Bogart) را در نقش «ریک بلین» (Rick Blaine)، یک تبعه و صاحب کلوپ شبانه آمریکایی در کازابلانکای مراکش به تصویر می‌کشد. با اوج گرفتن جنگ جهانی دوم، ریک هنگامی که از دست نازی‌ها فرار می‌کند به امید پناهنده شدن در آمریکا، پناهگاهی را برای پناهندگان فراهم می‌آورد. زمانی که نامزد سابق او با بازی «اینگرید برگمن» (Ingrid Bergman) همراه با شوهرش در کافه حاضر می‌شود و از ریک درخواست کمک می‌کند، اوضاع پیچیده و خطرناک شده و جریانات عجیب داستان رخ می‌دهند.

۲. لورنس عربستان (۱۹۶۲)
Lawrence of Arabia

کارگردان: «دیوید لین» (David Lean)
Stacker: ۹۹
Metascore: ۱۰۰
IMDb: ۸.۳
مدت زمان: ۲۲۸ دقیقه

بر اساس داستان واقعی «توماس ادوارد لورنس» (Thomas Edward Lawrence)، «پیتر اوتول» (Peter O’Toole) در این فیلم نقش یک افسر انگلیسی را ایفا می‌کند که به عنوان رابط اعراب و انگلیس در مبارزه با ترک‌ها منصوب شده است. این فیلم ۱۰ بار نامزد اسکار شد که ۷ بار موفق شد جایزه بهترین تصویر و بهترین کارگردانی را به خانه ببرد.

۳. ارتش سایه‌ها (۱۹۶۹)
Army of Shadows


کارگردان: «ژان پیر ملویل» (Jean-Pierre Melville)
Stacker: ۹۸
Metascore: ۹۹
IMDb: ۸.۲
مدت زمان: ۱۴۵ دقیقه

«ارتش سایه‌ها» بر اساس کتاب «جوزف کسل» (Joseph Kessel)، داستان «فیلیپ گربیر» (Philippe Gerbier)، رئیس شبکه مقاومت فرانسه را دنبال می‌کند. او مورد خیانت قرار می‌گیرد و به یک اردوگاه زندانیان نازی برده می‌شود. با این حال سرانجام فرار کرده و به دنبال انتقام از فرد خائن است. این فیلم تا سال ۲۰۰۶ در آمریکا منتشر نشد.

۴. هزارتوی پان (۲۰۰۶)
Pan’s Labyrinth

کارگردان: «گیلرمو دل تورو» (Guillermo del Toro)
Stacker: ۹۷
Metascore: ۹۸
IMDb: ۸.۲
مدت زمان: ۱۱۸ دقیقه

اتفاقات این فیلم ۵ سال پس از جنگ داخلی اسپانیا در سال ۱۹۴۴ رخ می‌دهند که کارگردان مخاطبان را از طریق «افلیا» (Ofelia) به یک ماجراجویی خیالی سورئالیستی می‌برد. کاپیتان بی‌رحم، «ویدال» (Vidal) ناپدری اوفلیا در حال شکار شورشیان اسپانیایی است که علیه «فرانکو» (Franco) و رژیم او می‌جنگند. دل تورو ایده داستان را از طریق طراحی‌های هنر «دودل» (Doodle) خود در دفترچه یادداشت شخصیش به دست آورده است.

۵. گور کرم شب تاب (۱۹۸۸)
Grave of the Fireflies

کارگردان: «ایسائو تاکاهاتا» (Isao Takahata)
Stacker: ۹۷
Metascore: ۹۴
IMDb: ۸.۵
مدت زمان: ۸۹ دقیقه

نیمه زندگی‌نامه «قبر کرم شب تاب» یک فیلم انیمیشن است که داستان نیمه واقعی «سیتا» (Seita)، نوجوانی را روایت می‌کند که پس از حمله آمریکایی‌ها در طول جنگ جهانی دوم باید از خواهر کوچک‌تر خود مراقبت کند. این داستان نمونه‌ای از جنگ برای بقا و عشق خواهر و برادر است. نویسنده داستان اصلی، بار‌ها پیشنهاد‌های زیادی برای ساخت نسخه زنده فیلم داشته که به گفته او، انیمیشن تنها راه انتقال ویرانی جنگ با جزئیات است در حالی که به اندازه کافی از صحنه‌های غمناک آن کاسته شده تا برای مخاطبان شوکه کننده نباشد.

بیشتر بخوانید

با ‏۱۰ مورد از بهترین فیلم‌های وسترنِ ترسناک آشنا شوید + تصاویر

۶. آخرالزمان اکنون (۱۹۷۹)
Apocalypse Now

کارگردان: «فرانسیس فورد کوپولا» (Francis Ford Coppola)
Stacker: ۹۶
Metascore: ۹۴
IMDb: ۸.۴
مدت زمان: ۱۴۷ دقیقه

بازسازی متفاوت «قلب تاریکی» (Heart of Darkness) «جوزف کنراد» (Joseph Conrad) برای دوران مدرن با بازی «مارتین شین» (Martin Sheen) در نقش «کاپیتان ویلارد» (Captain Willard)، داستان یک افسر باتجربه در تلاش برای حفظ هوشیاری و سلامت روان خود در اواسط جنگ ویتنام است. ویلارد در فیلم، ماموریت کاملا مخفیانه‌ای برای ردیابی و ترور یک سرهنگ سرکش با نقش آفرینی «مارلون براندو» (Marlon Brando) دارد.

۷. ران (۱۹۸۵)
Ran

کارگردان: «آکیرا کوروساوا» (Akira Kurosawa)
Stacker: ۹۶
Metascore: ۹۶
IMDb: ۸.۲
مدت زمان: ۱۶۲ دقیقه

وقتی صحبت از فیلم‌های جنگی می‌شود، نام کوروساوا در میان برترین‌ها قرار می‌گیرد. در فیلم «ران» او نسخه جدیدی از «شاه لیر» (King Lear)، شاهکار زیبای «ویلیام شکسپیر» (William Shakespeare) را بازسازی می‌کند. این فیلم روایتی از زندگی «هیدتورا ایچیمونجی» (Hidetora Ichimonji)، یک سردار جنگی در حال مرگ است که تخت سلطنت را تسلیم دشمن و پادشاهی خود را بین سه پسرش تقسیم می‌کند.

۸. بر باد رفته (۱۹۳۹)
Gone with the Wind

کارگردانان: «ویکتور فلمینگ» (Victor Fleming)، «جورج کوکر» (George Cukor)، «سم وود» (Sam Wood)
Stacker: ۹۶
Metascore: ۹۷
IMDb: ۸.۱
مدت زمان: ۲۳۸ دقیقه

روایتی از زندگی «اسکارلت اوهارا» (Scarlett O’Hara) با بازی «ویوین لی» (Vivien Leigh) در دوران جنگ داخلی و بازسازی، حماسه تاریخی باشکوه «بر باد رفته» است. جایگاهی که این شاهکار جنگی سینما کسب کرده، آرزوی هر کارگردانی است. این فیلم با صحنه‌های سرسبز و داستان درام دلهره‌آور خود در سال ۱۹۴۰ از بین ۱۳ نامزد تعیین شده، برنده ۸ اسکار شد و همچنان با توجه به نرخ تورم، پردرآمدترین فیلم تمام ادوار است.

۹. نجات سرباز رایان (۱۹۹۸)
Saving Private Ryan

کارگردان: «استیون اسپیلبرگ» (Steven Spielberg)
Stacker: ۹۶
Metascore: ۹۱
IMDb: ۸.۶
مدت زمان: ۱۶۹ دقیقه

کارگردان بزرگ سینمای جهان، «نجات سرباز رایان» را با یکی از دلهره‌آورترین صحنه‌های نبرد در تاریخ سینما آغاز می‌کند. در زمان جنگ جهانی دوم، متفقین به ساحل Normandy (معروف به D-Day) حمله می‌کنند و شما شاهد داستان «کاپیتان میلر» (Captain Miller) با هنرنمایی «تام هنکس» (Tom Hanks) و واحد هفت نفره او هستید که در تلاش برای بازگرداندن تنها پسر زنده مانده مادر با بازی زیبای «مت دیمون» (Matt Damon) به میدان نبرد فرستاده می‌شوند. این فیلم موفق به کسب ۵ جایزه اسکار و بیش از ۴۸۰ میلیون دلار درآمد در گیشه جهانی شده است. صحنه‌های پر احساس این فیلم به خوبی مخاطبان جوان را در معرض وحشت و دلاوری‌های جنگ جهانی دوم قرار داده و به آن‌ها کمک می‌کند تا فداکاری‌های فراوانی را که به نیابت از کشورشان انجام شده است، بهتر درک کنند.

۱۰. نبرد الجزایر (۱۹۶۶)
The Battle of Algiers

کارگردان: «جیلو پونته کارو» (Gillo Pontecorvo)
Stacker: ۹۶
Metascore: ۹۶
IMDb: ۸.۱
مدت زمان: ۱۲۱ دقیقه

این نمونه موفق از سینمای نئورئالیسم ایتالیا، روی داستان فرمانده چترباز، سرهنگ «متیو» (Mathieu) متمرکز است که برای سرکوب قیام‌ها به الجزایر اعزام می‌شود. در این میان او با «علی لا پوآنت» (Ali la Pointe)، جنایتکار سابقی که رهبر جبهه الجزایر برای آزادی ملی است، ملاقات می‌کند. نکته جالب توجه درباره اثر پونته کارو این است که تنها بازیگر حرفه‌ای فیلم او «ژان مارتین» (Jean Martin) در نقش سرهنگ متیو بود و بقیه بازیگران بیشتر از الجزایری‌های غیرحرفه‌ای تشکیل می‌شدند.

نظر شما درباره فهرست ۱۰ فیلم برتر جنگی جهان ما چیست؟ کدام یک از این شاهکار‌های زیبا را تماشا کرده و به دیگران توصیه می‌کنید؟ دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.

منبع: دینو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلم جنگی جنگ جهانی بهترین فیلم های جنگی جنگ جهانی دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۶۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب

هشتم اردیبهشت، سالروز شهادت قهرمانی است که رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان است و محمد عسگری در فیلم سینمایی« آسمان غرب» که این روزها روی پرده سینما در حال اکران بوده، به روایت مقطع کوتاهی از زندگی او می‎پردازد؛ این کارگردان در گفت‌وگو با ایمنا از عشق به وطن شهید علی‌اکبر شیرودی می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، این برای چندمین بار است که دیالوگ‌های طلایی میلاد کی‌مرام در نقش شهید شیرودی، تماشاگران را سر وجد آورده است «چه جوری وایسم و ببینم، خاکم رو دارند می‌گیرند، زن و بچه مردم رو می‌کشند، به ناموسمون دارند، تجاوز می‌کنند، نمی تونم، الان باید وایسیم و دفاع کنیم.»

جادوی سینما در روایت قهرمانان این بار هم مؤثر افتاده است و همه مجذوب فیلمی شده‌اند که به بازخوانی تحولات روزهای ابتدایی آغاز جنگ تحمیلی و نقش آفرینی خلبانان هوانیروز در دفاع از میهن تمرکز دارد.

در دو سه روز ابتدایی پس از حمله نیروهای بعث عراق به خاک ایران، علی‌اکبر شیرودی به همراه جمع اندکی از همراهانش در نیروی هوایی تن به دستورات بالا نمی‌دهد و ترجیح می‌دهد نسبت به آن تمرد کنند! همین تمرد از یک دستور نظامی اما تأثیری شگرف بر ادامه تحولات جنگ می‌گذارد.

«آسمان غرب» تلاش کرده است تا این چند روز ملتهب را به تصویر در آورد و روایتی از قهرمانی را به تصویر بکشد که جانش را در راه وطن و مردمش فدا کرد و امروز کلمه شهید کنار اسمش نصب شده است.

محمد عسگری، کارگردان این فیلم به دنبال روایت بزرگ‌مردی است که ستاره درخشان جنگ‌های کردستان نام گرفته بود و به گفته شهید «ولی الله فلاحی» رئیس وقت ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی: «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکن‌ها را ممکن ساخت».

شهید شیرودی همچون آهن‌ربایی است که آدم‌ها را به خود جذب می‌کند

عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از مازندران درباره انتخاب موضوع فیلم‌نامه‌اش که درباره یک مقطع کوتاه از زندگی شهید شیرودی است، می‌گوید: در یک بخش به لحاظ فنی برای هر کارگردانی جذاب است که در آسمان کارگردانی کند، حالا به واسطه هر چیزی که ممکن است یک هواپیما یا یک بالگرد باشد اما در بخش شخصیت، شیرودی یک شخصیت آهن‌ربا گونه‌ای است که آدم را جذب خودش می‌کند.

وی می‌افزاید: به‌ویژه در این دوره زمانه ما، اینکه یک نفری به‌خاطر غیرتی که به وطنش، خاکش، مردمش، ناموسش، خانواده‌اش و نظامش و هر آنچه فکر می‌کنید دارد، در یک موضوعاتی گنجانده می‌شود که یک آدمی دادخواه و عدالت‌خواه باشد تا پشت مردمش باشد و این روحیه برای من روحیه جذابی است؛ اینکه وجوه اصلی یک قهرمان را در خود دارد.

کارگردان آسمان غرب با بیان اینکه این دلایل موجب انتخاب این شخصیت شد، ادامه می‌دهد: زمانی که دیدم سوژه مناسبی است، آن را انتخاب کردم، ضمن اینکه برهه زمانی را که به آن در فیلمنامه پرداختم، به مانند خورشیدی دیدم که به واسطه عمل آن‌ها می‌درخشید اما گذر زمان روی آن سایه انداخته بود.

عسگری اضافه می‌کند: رخداد دراماتیک و حماسه گونه‌ای که در روزهای ابتدای جنگ انجام می‌دهند و ارتش سازمان درستی نداشت و سپاه تازه داشت، شکل و قوت می‌گرفت و این ماجرا باعث می‌شود تا شرایط ویژه‌ای پیدا کند و این‌ها باعث می‌شود تا مرا بتواند برای ساخت موضوعی جذب کند که انجام هم شد.

آسمان غرب، نمونه‌ای از تمام آسمان ایران است

کارگردان نامی چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به شناختش از شهید شیرودی قبل از آغاز ساخت فیلم می‌گوید: اطلاعاتم در این مورد شهید، اطلاعات محدودی بود که دیگران هم دارند، اما آنچه در ساخت این فیلم کمک کرد، گفت‌وگوهای میدانی با هم‌رزمان شهید بود، ضمن اینکه مطالعات و اتفاقاتی که در آن برهه از زمان رخ داد، بخشی از ساخت فیلم‌نامه بوده است.

وی می‌افزاید: حضور میدانی در سرپل ذهاب، پادگان ابوذر و اتفاقات آنجا و همچنین گفت‌وگو با روستاییانی که در آن دوران از زمان و اینکه چرا آن کارها را در آنجا انجام داد، موجب شد تا فیلم‌نامه نوشته شود و به این شهید مجذوب شوم.

کارگردان اولین فیلم حوزه مقاومت به نام «اتاقک گلی» درباره انتخاب فیلم دومش به نام آسمان غرب می‌گوید: دلیل این نام به این خاطر بود که این موضوع در غرب کشور اتفاق افتاد و در آسمان، البته آسمان غرب نمونه‌ای از تمام آسمان ایران است و معطوف به غرب کشور نیست، قطعاً در جنوب کشور هم همین‌طور بوده است، به‌هرحال ما قهرمانانی را داریم که به عنوان خلبان هستند و قهرمانی آنها در آسمان بوده است، حالا چه خلبان هواپیمای جنگی، بالگرد یا سایر که در روزهای جنگ مأموریت‌های و پروازهای خاص و خطیر خودشان را داشتند.

عسگری با اشاره به استقبال مردم از اکران این فیلم روی پرده‌های سینما ادامه می‌دهد: یک اشتباهی در فیلم‌های ما اتفاق افتاده است و آن این است که عنوانی روی فیلمی گذاشته می‌شود، مثلاً عنوان شیرودی یا قهرمان یک شخصیت کشوری یعنی زندگی آن، در صورتی که در این فیلم این‌طور نیست، این فیلم رخدادی از روزهای نخست جنگ است که بر حسب اتفاق علی‌اکبر شیرودی قهرمان آن روزها بودند، به‌خاطر همین برخی می‌آیند و می‌گویند که چرا معنویات شیرودی را نشان ندادید، در واقع اشتباه محض است که بخواهیم در ۱۰۰ دقیقه تمام آنچه را که شهید شیرودی بوده است، به نمایش درآوریم.

وی اضافه می‌کند: در این فیلم جنگندگی یا همان غیرت به وطن و جوهر انسانیت و اخلاق شهید شیرودی به نمایش در آمده است، شخصیتی که قهرمان ما در برهه‌ای از زمان بوده است و بزرگان از او به عنوان «مالک اشتر» زمانه اسم می‌برند و آن به‌خاطر سلحشوری و جنگندگی بوده است.

علاقه شهید شیرودی به حضرت امام راحل

کارگردان آسمان غرب ادامه می‌دهد: نکته اول درباره روایت این فیلم به‌خاطر سلحشوری، جنگندگی و قصه این سلحشوری‌ها در آن دوره زمانه بوده است و نکته دیگر در مورد معنویات و خانواده شیرودی است که شما به عنوان یک فیلم‌نامه‌نویس به یک زاویه‌ای نگاه می‌کنید و آن شخصیت و جوهره شیرودی محسوب می‌شود و آن ویژگی در جوان و نوجوان امروزی ملاک است و این قهرمان شجاع را دوست دارند و شما می‌خواهید آن را به جوان امروز نشان دهید، بنابراین باید به زبان روز به جوان امروز رساند.

وی تاکید می‌کند: هر چیزی باید زبان سینما باشد به عنوان مثال در این فیلم در یک جایی به امام و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی شیرودی ایمان دارد و ابزار شیرودی و هر چیزی را که برجستگی شیرودی می‌بینید در بالگرد است؛ عکس امام را به آن می‌چسباند و به آن آهن بی‌خاصیت به لحاظ مفهومی جان می‌دهد و این همان زبان سینماست، که نوجوان و جوان سینما را دوست دارد.

عسگری با بیان اینکه با حضور در برخی از اکران فیلم در سینماها می‌بینیم که نوجوان و جوان با صوت و سرافرازی شیفته شیرودی می‌شوند و این نشانه خوب از نوع ارتباط جوان امروز با این قهرمانان است، می‌گوید: برخی فیلم‌ها مثل موقعیت مهدی که خانواده فرمانده جنگ را مورد بررسی قرار می‌دهد و هدف آن مشخص است و هدف فیلم شیرودی مقاومت، ایستادگی شیرودی و هم‌رزمانش در آن روزهای نخست جنگ است و این تفاوت بین ساخت فیلم‌هاست و مطمئناً در یک فیلم ۱۰۰ دقیقه‌ای نمی‌توان تمام وجوهات یک شخصیت مهم را مطرح کنید، شخصیتی که زمان خبر شهادتش به حضرت امام (ره) رسید، ایشان یک ربع به فکر رفتند و با اینکه درباره همه شهدا می‌گفتند خدا آنها را بیامرزد، اما درباره شهید شیرودی گفتند که او آمرزیده است، یا مقام معظم رهبری درباره این بزرگ‌مرد فرمودند که شیرودی، اولین نظامی بود که به او اقتدا کردم.

کد خبر 748225

دیگر خبرها

  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • ۸ انیمیشن کلاسیک که باید حتما ببینید | از والت دیزنی تا میازاکی
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • رکورددار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب
  • رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)